I´m approved!
Yaay!
Trots all nervositet fick jag mitt visum godkänt på ambassaden, så skönt att ett delmål är fixat.
 
Tisdagen började tidigt, vid 07.00 vaknade jag upp på hotellrummet och började göra mig redo för intervjun. Ni som känner mig vet att morgonen inte är min starkaste stund på dagen pga enooorm morgontrötthet, med stress som följd. Men just den här morgonen gick tiden så otroligt långsamt. Jag ville ju bara att klockan skulle bli 11 så att jag kunde få detta överstökat.
 
Men väl efter frukost satte sig jag och pappa i bilen med sikte mot Djurgården och ambassaderna. Jag skulle först till EF-kontoret för att hämta upp de sista pappren, exempelvis mitt intyg på att skolan antagit mig osv. Deras kontor ligger på Strandvägen, i jättefina lokaler, och där träffade jag Anna. Hon har hjälpt mig genom ansökningsprocessen, så det kändes tryggt att få träffa henne på riktigt. Vi satte oss med en kaffe och gick igenom alla papper igen.
Anna sa att förutom jag var det ytterligare tre tjejer som bokat samma tid på ambassaden som mig, "så räkna med att det tar minst tre timmar" sa hon. Jag tänkte direkt på pappa som skulle behöva ha så mycket väntetid själv i Stockholm. Men han verkade inte särskilt brydd utav det då det var jättehärligt väder, sol och kallt, så han skulle ta en promenad på Djurgården.
 
 
När jag var klar på kontoret åkte vi bort mot amerikanska ambassaden, klockan var då strax efter 10. Jag hade ju som sagt inte tid förrän en timme senare, men pappa tycket att jag skulle  gå bort mot entrén bara för att se hur det såg ut, och jag förväntade mig lång kö utanför. Men när jag väl kom fram var det inte en människa där... De enda personer jag såg var säkerhetsvakterna, och när de såg mig bad de mig att gå in direkt.
Jag fick stå utanför säkerhetskuren och visa att jag stängde av telefonen, och när jag väl blev insläppt fick jag lämna in telefonen, ta av mig skor och ytterkläder och visa passet för att komma in på själva ambassaden. Vakterna var trevliga, men jag kände mig lite nervös och fumlig då, haha.
Väl inne så fick jag återigen visa pass och alla dokument som handlade om antagningen. Jag fick  svara på några kontrollfrågor innan jag fick en nummerlapp.
Jag hade förväntat mig en personlig intervju i ett stängt rum med viktiga personer, men det såg ungefär ut som på Forex, alltså ett tiotal luckor som man skulle gå fram till. Det satt runt tjugo personer i väntrummet som alla såg lika sammanbitna ut, alla med sina papper i knät. En efter en blev de uppropade att gå till en lucka för sin "intervju". Jag satt där ungefär i en timme innan mitt nummer blev uppropat. Jag hade förberett bevis för att jag har anställning, att jag äger hus och att jag har en ok ekonomi som jag var redo att visa, men tjejen i luckan frågade typ "for how long are you going to be away?" , " who is paying for this?" "what do you work with?" , och sen var det klart 😄 så allt jag varit stressad över var över på ca 30 sekunder.
 
 
Äntligen fick jag komma ut i solskenet där jag mötte upp pappa, vi gick en sväng så att jag fick prata av mig. Klockan var  runt 12 när vi satte oss i bilen hem mot Jönköping igen, så skönt att ha detta avklarat!
 
Tack pappa för skjutsen, sällskapet och stödet ❤
 
//Sara