Anhörigdag på Livgardet
Godkväll!

I eftermiddags kom jag och G hem från Stockholm där vi spenderat helgen.
Igår, lördag, var nämligen vi anhöriga välkomna att besöka regementet och träffa våra soldater på anhörigdag.
Så i fredags efter jobbet åkte jag och min familj till Stockholm, vi bodde på ett hotell relativt nära regementet då dagen började redan vid 9.30-tiden på lördag förmiddag. Vi hade en mysig kväll med en god middag på hotellets restaurang😊

När vi kom fram till Livgardet på lördag morgon mötte G oss vid vakten, så roligt att få träffa honom efter en hel vecka ifrån varandra!
Vi hade en väldig tur med vädret, sol och runt 15 grader, vilket var skönt eftersom många aktiviteter av rimliga skäl var utomhus☀️ (null)

Efter en stund kom även Gs familj, och då var det dags för kompaniuppställning med nationalsång och tal. Mäktigt, både jag och syrran fällde några tårar av stolthet 😍
Att få se alla soldater samlade var känslosamt för många anhöriga, och det är därför sådana här dagar är SÅ viktiga! Det får oss att känna en känsla av samhörighet och att man är långt ifrån ensam med sin oro och sina känslor!  (null)

Efter köttbullelunch i matsalen fick vi en rundtur av G. Han visade vilka fordon de kommer vistas i, vilka vapen de använder, vilken typ av utrustning och kläder som de kommer ha osv.
Detta är en viktig del för den psykologiska biten. Att veta hur väl bilen är uppbyggd för att klara av minor, hur pass bra radiokommunikationen är, och hur väl utvecklade sjukvårdsrutinerna är tar bort en del "onödig" oro för oss här hemma.
Efter att ha provsatt bilar och provburit deras utrustning kunde jag med säkerhet slå fast är att jag är sjukt osmidig och behöver sjukt mycket mer styrketräning på gymet🏋🏼‍♀️

Sista anhalten på anhörigdagen var en föreläsning från kontingentschefen, som berättade lite fakta om landet Mali, vilka som var de största hoten (bland annat 60 graders värme och den maliska trafiken...) och praktisk  information såsom leave (permission) och hur det ser ut på campen där de ska bo.
Minnesvärd och viktig dag, och det kändes som att min och G:s familj fick med sig nyttig information inför insatsen för att kunna stötta oss så gott de kan ♥️

Dagen avslutades med god middag på hotellet med G:s familj, med tillhörande bubbel och creme brulée ✨

Är så stolt över min soldat, nästa helg ska vi helt ägna åt vårt förhållande på PREP-kurs, mer om det i nästa inlägg!
(null)